Soluții inovatoare pentru gestionarea și reutilizarea deșeurilor

Dezvoltare durabila si sustenabilitate

Activăm cu integritate și ne asumăm responsabilități sociale tot mai mari. Reducerea emisiilor de carbon o realizam printr-un plan amplu de măsuri pentru a ne îndrepta către zero emisii și a proteja biodiversitatea.
 Dezvoltarea durabilă susține progresul și creșterea calității vieții sub aspect economic și social, în condiții de prezervare a mediului înconjurător.

Protecția mediului

 

Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru tratarea deseurilor de pe amplasamentul nostru, respectând în același timp toate reglementările legale, ierarhia deseurilor , standardele de calitate a serviciilor oferite si Protectia mediului și reglementările legate de Securitatea muncii.
 
Urbanizarea, creșterea populației și dezvoltarea rapidă a sectorului de construcții aduc cu ele provocarea gestionării responsabile a deșeurilor, provocare pe care Grupul CRH o abordează alături de parteneri specializați și ingineri de excepție.
 
Utilizarea deșeurilor și subproduselor din alte industrii, ca materii prime în procesele de producție, este o practică sustenabilă de zeci de ani în CRH.
Economia circulară este cuvântul cheie. Reimaginăm modul în care deseurile pot fi reintegrate în economie după încheierea duratei de viață estimate a produselor sau activitatilor din care provin. Grupul nostru vede economia circulară ca pe o oportunitate de creștere sustenabilă și o piatră de temelie în furnizarea de soluții pentru generații.
 
Știai că Grupul CRH a reușit să recicleze peste 90% din deșeurile generate de companiile sale?

Securitate și sănătate la locul de muncă

Sănătatea și securitatea în muncă a angajaților noștri și a celor afectați de activitățile noastre este prioritatea noastră principală.

Nimic nu este mai important decât nevoia de a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți.

De aceea am investit în siguranța instalațiilor noastre, care este prevazuta cu sisteme performante de protectie impotriva incendiilor.

De asemenea in cadrul companiei putem in aplicare toate cerintele Regulamentului creat de Grupul CRH numit Cele 16 reguli vitale.

Ne străduim continuu să îmbunătățim măsurile de securitate care ajută la creșterea siguranței angajaților noștri la locul de muncă, precum și a tuturor celor afectați de activitățile noastre.

Monitorizăm riscurile potențiale și implementăm acțiuni corective în cazul riscurilor identificate, organizăm audituri interne și externe, instruiri, verificări periodice ale sistemului de management și multe alte îmbunătățiri în domeniul securității muncii.

Conduita în afaceri

Știm că încrederea și sprijinul părților interesate este o parte importantă a misiunii noastre. De aceea dezvoltăm în mod proactiv relații pe termen lung cu cei pe care afacerea noastră îi afectează, inclusiv angajații, membrii societății, clienții, părțile interesate, organizațiile și autoritatile.
 
Interacțiunea are loc în procese de reglementare si  întâlniri formale si informale.
 
Prin furnizarea de servicii, contribuim la îmbunătățirea pe termen lung a infrastructurii locale de gestionare a deșeurilor.

Eficiență și responsabilitate în gestionarea deșeurilor

Sapphire Energy promovează gestionarea deșeurilor în conformitate cu ierarhia de gestionare a deșeurilor pentru a se asigura că deșeurile nu vor fi utilizate în cuptoarele de ciment dacă sunt disponibile modalități mai bune, ecologice și economice de recuperare a deșeurilor.
Ierarhia în managementul deșeurilor descrie modul de gestionare a deșeurilor în cel mai eficient mod pentru a preveni generarea lor în primul rând și pentru a permite utilizarea lor în cel mai bun mod, pentru a conserva resursele naturale și a proteja natura pentru generațiile viitoare.
 
Depozitarea ar trebui să fie ultima opțiune.

Co-procesare

Co-procesarea este o metodă sustenabilă care asigură diminuarea cantităților depozitate și riscurile inerente de mediu create de acestea. Astfel, se evită generarea de gaze cu efect de seră sau a metanului care s-ar produce în urma depozitării deșeurilor.

Coprocesare în cuptoare de ciment
Coprocesarea în cuptoare de ciment la temperaturi ridicate (mai mare de 2500 de grade Fahrenheit sau 1370 de grade Celsius) permite distrugerea termică completă a deșeurilor.

În timpul coprocesării în cuptoarele de ciment, energia reînnoită reduce nevoia de a utiliza combustibili fosili necesari pentru funcționarea cuptoarelor de ciment; continutul mineral recuperat este integrat in ciment, reducand cantitatea de materii prime pure care sunt prelucrate pentru includerea in ciment. În acest fel, resursele naturale sunt conservate și ajută la reducerea intensității emisiilor de CO2.

În timpul coprocesării în cuptoarele de ciment, praful fin de calcar reține metalele grele; aceste substanțe nu sunt eliberate în atmosferă, ci sunt încorporate complet și în siguranță în produs.